Ecocardiografie

O ecocardiografie este o ecografie (sonogramă) a inimii. În funcţie de caz, este necesara atat executarea unei radiografii cat si a unei ecografii pentru a evalua in mod precis functia cardiaca. Radiografia are rolul de a indica dimensiunea, forma si pozitia inimii, iar ecografia permite medicului veterinar sa vizualizeze structura interna si functia cardiaca.

Ecocardiografia este non-invazivă si foarte bine tolerata de majoritatea animalelor de companie. Cele mai multe animale nu necesita sedare sau anestezie in cadrul acestei operatiuni, insa acest aspect depinde foarte mult de temperamentul lor.

Parul de pe piept si zona din spatele cotului poate fi tunsa pentru a permite vizualizarea adecvata a inimii in timpul ecografiei. Ecografia produce o vedere transversala bidimensionala a inimii.

Utilitatea ecocardiografiei este data de posibilitatea de a analiza interiorul inimii si de a examina structura si functionalitatea acesteia: grosimea peretilor, functionarea valvelor, examenul fluxului sangvin. Acesti parametri permit medicului veterinar sa puna un diagnostic si sa ofere recomandari adecvate de tratament pentru bolile de inimă.

Unde ne gasiti

Com. Alexandru cel Bun, DN15
La 5 minute de Piatra-Neamt


Vizualizaţi Ambulance Vet SRL pe o hartă mai mare

Program